Activiteiten Wetteksten Spreekbeurten Foto's Links Contacts

 Home
 

Activiteiten

     
 

    - Programma 2013  -

 
         
 

12 december 2013 - Locatie: EDELWEISS te Wakken (Waregem) - Oostdreef 62. Nabespreking : "De Gastronoom", Kortrijkseweg 215 te Beveren-Leie (Waregem).
Onderwerp: Bedrijfsbezoek bij industriële wasserij EDELWEISS te Wakken.
1971 : Edelweiss Wakken wordt geteisterd door een brand over de volledige productieafdeling. 2/3 van de gebouwen en het materiaal is vernield.
1972 : Heropbouw van de wasserij. Opstart van horecaservices, gemeentediensten en anti-vuilmatten.

Edelweiss Wakken is een middelgroot dienstverlenend bedrijf in de textielreinigingssector, met een familiaal karakter. Het bedrijf werd opgericht in 1947 en kende sindsdien een gestage groei. Het werkterrein beslaat Oost- en West-Vlaanderen, een deel van Henegouwen en Noord-Frankrijk. Met een 50-tal vakbekwame medewerkers wordt het onderhoud van linnen verzorgd. Daarbij spitsen zij zich toe op drie gebieden, namelijk industrie, horeca en rust- en verzorgingstehuizen. Daarnaast heeft het bedrijf ook een afzonderlijke lijn voor particuliere was en droogkuis. Edelweiss is ook lid van het FBT (Federatie der Belgische Textielverzorgers).
Zaakvoerders : wij worden verwelkomd door dhrn. Pierre en zoon Emanuel GRILLET

   
   

 

   
   

                      

   
         
         
 

20 november 2013 - Locatie: RF-TECHNOLOGIES, te 9860 Oosterzele (bij Wetteren) - Lange Ambachtstraat 40. Nabespreking : "Onder den toren" - Dorp 91 te 9860 Oosterzele .
Onderwerp : Bedrijfsbezoek bij RF-TECHNOLOGIES. Dit bedrijf is al meer dan 25 jaar actief op de markt van brandveiligheid , heeft zijn zetel te Oosterzele , maar heeft ook een productie eenheid in Slovakije.
170 mensen werken aan oplossingen voor doorboorde compartimenten , en zoeken verbeteringen voor ondermeer ontroking ervan. RF-TECHNOLOGIES beschikt zelf over een testoven om het gedrag van hun producten te kennen , te kunnen verbeteren, en bovendien aan de eisen van Normering te beantwoorden (EN 15650).
Website : www.rft.be

   
   

 

   
   

                      

   
         
         
 

17 oktober 2013 - Locatie : De Lekkerbek, Heidekapelstraat 32-34 te 9250 Waasmunster.
Onderwerp : “Cybercrime: onverzekerbaar” Cybercrime neemt exponentieel toe, jaar na jaar.
Feit is dat cybercriminelen een speeltuin hebben gevonden in onze computers.
Gespecialiseerde criminelen hebben we alvast, maar hoe zit het met onze expertise in dit domein?
Dringend tijd om wakker te worden, een awareness-bad te nemen en enkel actuele cyberchallenges te ontdekken.
Spreker : dhr. Jan Kerhofs - Procureur aan het parket van Dendermonde en BOM-magistraat, gespecialiseerd in cybercrime en binnen het provinciaal parketsamenwerkingsverband Oost-Vlaanderen (PSV) verantwoordelijk voor alle cybercrime binnen Oost-Vlaanderen.
 

   
   

   
   

                     

   
         
         
 

19 september 2013 - Locatie: Gebouw Federale Gerechtelijke Politie te Dendermonde. Nabespreking : Afspanning “DE LEKKERBEK”, Heidekapelstraat 32 -34 te Waasmunster.
Onderwerp : bezoek aan het hypermoderne nieuwe gebouw van de Federale Gerechtelijke Politie, Kroonveldlaan 30 te 9200 Dendermonde.
Ontvangst door : de heer Luc Boterberg, gerechtelijk directeur, en de heer Vervaet Rudy, bestuurlijk directeur, van de Federale Politie in het Gerechtelijk arrondissement Dendermonde.
Website : http://www.polfed-fedpol.be/org/org_dgj_contact_nl.php
 

   
   

   
   

                     

   
         
         
 

13 juni 2013 - Locatie: WYCOR, Biezeweg 6 te Wetteren. Nabespreking : Bistro : Onder den toren, Kerkstraat 3 te Gijzenzele.
Onderwerp : bedrijfsbezoek WYCOR. Dit bedrijf doet allerlei renovatieprojecten en heeft ook COMTEC en WYCOTEC onder zijn vleugels, daarover werden wij eveneens onderhouden.
COMTEC doet aan brandcompartimentering met grote brandwerende poorten, en WYCOTEC maakt stalen schrijnwerk.
Website : http://www.wycor.eu/nl/omega-wetteren-80.htm
 

   
   

    

   
   

                     

   
         
         
 

16 mei 2013  - Locatie : De Lekkerbek, Heidekapelstraat 32-34 te 9250 Waasmunster.
Het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) haalt veel uit weinig. Letterlijk.
Want hoe klein ook het onderzoeksspoor, het NICC haalt er de beste resultaten uit. Het NICC heeft een breed spectrum aan forensisch, wetenschappelijk en criminologisch onderzoek voor de magistratuur.
De deskundigen en onderzoekers van het NICC maken het verschil als neutrale partners in het gerechtelijk onderzoek.Ze staan garant voor kwaliteit en technologie, maar ook voor interpretatie en advies. De uitdaging is om veel te doen met weinig. En dat doet het NICC ook, met overtuiging. In de verschillende laboratoria gebeurt de identificatie en de analyse van sporen van verdachten, modus operandi en oorzaken. Eén ervan is het expertisedomein “Brand en vluchtige componenten”.
Gastspreker : Ing. Gino VAN VAERENBERGH, Gerechtelijk Deskundige Labo “Brand en vluchtige componenten (FIC)” – toelichting over de mogelijkheden en expertisedomeinen van dit nationaal instituut.
Website :
http://nicc.fgov.be/home
 

   
         
   

                     

   
         
 

18 april 2013  - Locatie : De Lekkerbek, Heidekapelstraat 32-34 te 9250 Waasmunster.
Volgende topics werden behandeld :
-Verhaalsmogelijkheden van de brandverzekeraar op grond van burenhinder (art. 544 BW).
-Verhaalsmogelijkheden van de verzekeraar na uitkering onder een zogenaamde “Blok polis”.
Deze onderwerpen zijn en blijven actueel en zorgden voor een geanimeerde en interessante avond.

Gastspreker : Meester Alexandre DIERCXSENS gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht.

   
         
         
         
 

21 maart 2013 - Locatie : De Lekkerbek, Heidekapelstraat 32-34 te 9250 Waasmunster.
Studieavond met als onderwerp: Problematiek rond de digitale fotografie.

Spreker : Peter Kerkhof, hoofdinspecteur bij het labo voor technische en wetenschappelijke politie te Antwerpen.  Hij schetst ons een praktisch beeld van de (r)evolutie van de fotografie van analoog naar digitaal en de problemen die zich kunnen stellen bij het wegschrijven en bewaren van de fotobestanden.

   
         
   

                     

   
         
         
         
 

21 februari 2013 - LATEXCO, Sint-Amandstraat 8bis, Tielt.
Studieavond met bezoek aan matrassenfabriek LATEXCO in Tielt. Het bezoek omvat onder meer een bezoek aan enkele lijnen voor latexschuim voor kussens, matrassen en schuimlagen voor zetels, stoelen, banketten enz. LATEXCO, bedrijf met 300 personeelsleden maakt latex op bestelling, ook brandvertragend volgens de Europese normen en de Britisch standards.
Website :
http://www.latexco.be
Info : info@latexco.com
 

   
         
         
         
 

17 januari 2013 - Locatie : De Lekkerbek, Heidekapelstraat 32-34 te 9250 Waasmunster.
Studieavond over een vrijj revolutionair onderwerp: 3-dimensionele laser scan opnames.  Zowel 3D beelden als de 3D opmetingen werden gedemonstreerd alsook werden de verdere praktische toepassingen ervan via 2D of 3D tekeningen en de metingen op de opnames gedemonstreerd met een nauwkeurigheid 2 mm / 10m.
Sprekers : Peter Van Baekel van 3D Laser Scanning. Het pakket “Forensic”.werd in het bijzonder toegelicht door dhr. Marnix Van Der Wolk (accountmanager voor de Benelux bij FARO).
Website :
www.F3D.be

   
         
         
         
         
    Klik hier om terug te keren naar het actuele programma    
 

                                                                                         vzw FAIP - Minister Lefevrelaan 19 - 8500 KORTRIJK                                                  © Ken Callebaut